Franske køkkendrømme

franske langborde, fransk antik, franske antikviteter, gamle franske kirkekroner, gamle franske glas, fransk landstil, gamle franske vitrineskabePersonligt har jeg altid drømt om et ægte fransk landkøkken – et rigtigt rustikt og atmosfærefyldt køkken med et stort og hyggeligt gaskomfur, et gammelt fransk langbord med plads til mange hyggestunder sammen med hele familien og gode venner. Et køkken, hvor man har lyst til at opholde sig i timevis – også uden for måltiderne. Selvom vi ikke i øjeblikket har tilstrækkelig plads til at realisere drømmen om det store franske landkøkken, kan man jo godt allerede begynde at lade sig inspirere. Desuden kan man sagtens “nøjes” med at bruge enkelte elementer fra det helt store fransk inspirerede drømmekøkken for derved at bibringe lidt lækker fransk stemning i sit nuværende køkken. Der skal faktisk ikke så meget til for at trække indretningen ud af det ordinære og gøre det til en forrygende oplevelse at opholde sig i rummet. Selv et lille og smalt lejlighedskøkken som vores på Frederiksberg har fået et helt nyt udtryk, efter at vi hængte en gammel fransk lysekrone i sort jern med strålende prismer op over vores lille industrielle, rå spisebord til to. Pludselig blev det en ren fornøjelse at opholde sig i rummet og sippe til god fransk rødvin i smukke gamle franske glas til langt ud på de små timer. Under alle omstændigheder kan man altid drømme og gøre sig sine overvejelser…. Nedenfor er der en række lækre fotos af nogle skønne franske landkøkkener. Måske er det blot enkelte elementer fra billederne, der kan bruges i lige netop dit køkken – og det er jo også sådan, det skal være; det er jo lige netop DIT køkken, du skal skabe.

fransk landstil, fransk antik, franske antikviteter, gamle franske krukker, fil de fer, gamle franske zink vandkander

Ovenfor ses et eksempel på et ægte fransk landkøkken med blotlagte stenvægge, en skøn gammel stenvask og gamle køkkenting i fil de fer, zink og emalje. Travertin-fliserne på gulvet er lagt i det klassiske mønster “opus roman”. Alt det rustikke brydes af den fine gamle franske krukke, der tilfører et fornemt strejf til rummet. Den franske krukke i chateau-stil lyser hele køkkenet op, samtidig med at den rustikke stil kommer til at fremstå mere markeret og personlig.

fransk landstil, industriel vintage, tolix

Her har det franske landkøkken fået tilføjet et personligt touch i form af enkelte industrielle elementer, såsom de rå afpudsede Tolix stole fra 1930’ernes franske cafémiljø, vintage spillemaskinen på konsolbordet eller den kubistiske zinkplade på væggen bag køkkenbordet. Resultatet er et meget originalt, men samtidig stemningsfyldt køkken, idet udgangspunktet stadig er det hyggelige og charmerende franske landkøkken.

gamle franske prismekroner, franske lysekroner, fransk landsti,l fransk antik, franske antikviteter

FOTO: Campagne Décoration

Her et skønt landkøkken, der ophøjes af den strålende franske prismekrone. Den elegante franske prismekrone bryder med den landlige stil på smukkeste vis, således at stilen fremhæves samtidig med, at det rustikke rum med rå pudsede vægge og gamle terrakotta-fliser får et helt nyt og udtryk af underskruet elegance.fransk antik, gamle franske glas, fransk landstil, fransk landkøkkenSå bliver det vist ikke mere rustikt! Dette er virkelig gennemført fransk landstil. Køkkenet her er formentlig lige en tand for rustikt til et typisk dansk villakvarter, men der kan sagtens være inspiration at hente til fx sommerhuset – i Danmark eller måske endda i Provence…

fransk landstil, industriel vintage, tolix, franske antikviteter, fransk antik

FOTO: Campagne Décoration

Igen er det rustikke blevet flot mikset med nogle få slagkraftige, rå elementer i fransk fabriksstil, her i form af nogle lækre høje Tolix skamler og en rå zink-bordpladefransk antik, gamle franske glas, fransk landstil, fransk landkøkken, franske antikviteterfranske langborde, fransk antik, franske antikviteter, gamle franske glas, fransk landstil, industriel vintage, fabriksstil, gamle franske lysestagerfransk antik, gamle franske glas, gammelt fransk porcelæn, fransk landstil, fransk landkøkken, franske antikviteter

Så er det bare om at fortsætte drømmene – eller endnu bedre, realisere nogle af dem….


Kommentarer

Franske køkkendrømme — 7 kommentarer

 1. Hej.
  Jeg er meget intereseret i at købe en fransk rustisk køkken ø.
  Hvor kan købe sådan en?
  mvh. Cristina

  • Hej Christina

   Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Men hvis jeg finder ud af det, skal jeg nok skrive tilbage. Billederne er blot til inspiration;-)

   Mange hilsner Susanne

 2. Hej, sikke en lækker hjemmeside!
  Jeg er på udkig efter et konsolbord hvor ben og bordplade er beklædt med spejl. Hvor fundet man den slags ? Er det noget du har?

  Tak på forhånd

 3. Billedet af det meget rustikke landkøkken er helt fantastisk. Jeg kunne godt tænke mig et bryggers, som ser sådan ud.

  • Hej Marie. Ja, jeg synes også, at det er et helt fantastisk køkken! Billederne er mest af alt ment som inspirationskilde til den stil, som jeg selv er så passioneret omkring.
   Mange hilsner Susanne

 4. hej

  Det ovale spisebord, der er et billede af ovenover. Er det et bord man kan købe og i så fald hvad er pris og mål?

  Med venlig hilsen
  Sascha Lyngholm

  • Hej Sasha

   Nej du kan desværre ikke købe det ovale spisebord på fotoet – det er blot inspirationsbilleder ovenfor – inspiration til den stil, som jeg elsker.

   Bedste hilsner Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *