Teknik & Elektronik

Dagslys i LED pærer

Når du vælger nye pærer til belysningen i huset, er det vigtigt at tænke på de mange muligheder, der findes. Det kan være du har nogle specifikke behov i enkelte rum af boligen og vælger du for eksempel energisparepærer, får du en type pære, der kan holde 6-16 år – vælger du for eksempel LED pærer, får du en type pære, der kan holde helt op til 50 år – hvilket jo er en markant forskel.

LED photoEn anden vigtig faktor kan også være den måde hvorpå dagslyset bliver gengivet af de forskellige typer af pærer. Har du en energisparepære, vil du som regel have en lysgengivelse på 80-85 – og med LED pærer vil den være helt oppe i 95. Her er den højeste score 100 – hvilket er det samme som almindelige dagslys. Er du uheldig med din energisparepære, kan dit tøj rent farvemæssigt se anderledes ud end det er – hvilket jo igen kan være en vigtig faktor i visse rum af boligen. Dagslys eller ej – LED pærer er vejen frem.

Uanset hvordan du vender og drejer den, vil der være bedst økonomi i at vælge LED pærer, og det er ikke på baggrund af hvor vigtigt farvegengivelsen er, det er mere set over en længere periode, hvor du på en enkelt LED pære, i forhold til en almindelig glødepære kan spare ca. 700 kr. (Det er regnet ud på baggrund af en 10 årig periode hvor lyset er tændt 3 timer hver dag) Når du så vælger at kigge på hvor mange pærer du har i huset eller lejligheden, vil du over en 10 årig periode kunne se en stor besparelse, der hurtigt kan løbe oppe i 10.000 kr. Er du ikke overbevist endnu, er det fordi du ikke vil lytte – så er det godt, der er et par argumenter mere, for hvorfor du skal skifte pærer.

Når du tænder en energisparepære, vil der ofte gå længere tid, før den er helt klar med lyset, hvor du med en LED pære får du optimale lys med det samme. Det er rart ikke at skulle vente på at belysningen kommer ordentlig i gang, og det var så endnu en grund til hvorfor du skal vælge at starte med LED pærer allerede i dag. Du kan finde dem på nettet, du har mulighed for at købe flere forskellige former for LED pærer, og du har mulighed for at få dem leveret hurtigt – så start i dag – du kommer bare til at fortryde det, hvis du vælger at lade være.